خورشیدگرفتگی 5 دی ماه در این حوالی
آسمان صبحگاهی امروز پنجشنبه، ۵ دی ماه شاهد خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی بود که در سراسر کشور قابل مشاهده بوده و رصدگران در شهرهای مختلف در زمانهای مختلفی آنرا مشاهده کردند.
+98-9916426962 | +98-5138800466 | +98-5138800004 info@fum360.com
ورود سبد خرید {{shoppingCartTotal()|number}}تومان
آسمان صبحگاهی امروز پنجشنبه، ۵ دی ماه شاهد خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی بود که در سراسر کشور قابل مشاهده بوده و رصدگران در شهرهای مختلف در زمانهای مختلفی آنرا مشاهده کردند.
بارش شهابی جوزایی یکی از بزرگترین بارشهای شهابی سالانهاست که کانون بارش آن در صورت فلکی جوزا به نظر میرسد. این بارش شهابی، از زمانی که بشر آن را شناخته همیشه جز چند بارش شهابی بزرگ سال بوده و معمولاً بزرگترین بارش شهابی سال میشود و به همین دلیل هواداران زیادی دارد امّا گاهی جای خود را به بارشهای شهابی دیگری چون برساوشی و ربعی میدهد. این بارش معمولاً در حدود روز ۱۶ ماه آذر آغاز مییابد و در روز ۲۳ ماه آذر به اوج میرسد و در روز ۲۷ ماه آذر پایان مییابد. نرخ ساعتی سرسویی اوج این بارش تا سال ۲۰۰۰ میلادی معمولاً به ۱۰۰ هم نمیرسید امّا پس از آن بهطور غیر عادّی افزایش پیدا کرد و نرخ ساعتی سرسویی اوج این بارش پس از سال ۱۹۹۹ میلادی هرگز به زیر ۱۲۰ نرسیدهاست و حتی در سال ۲۰۰۳ میلادی نرخ ساعتی سرسویی این بارش به ۲۵۱٫۹ رسید که در نوع خود بینظیر بودهاست.
ماه گرفتگی جزئی امسال، شبانگاه ۲۵ تیر تا بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر ماه ادامه دارد و در طی آن ۶۷ درصد سطح ماه توسط سایه زمین پوشیده میشود.
آخرین ماه گرفتگی جزئی قابل مشاهده در ایران، دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ بوده است و گرفت جزئی بعدی روز شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی به وقوع میپیوندد.
این گرفت شبانگاه ۲۵ تیر متعلق به ساروس ۱۳۹ و بیست و یکمین گرفت از ۷۹ گرفت این ساروس است.
قیفاووس یک مدرسه ی تابستانه برای رده سنی کوکان و نوجوانان است. مشارکت کنندگان در قیفاووس فرامیگیرند که چگونه با یکدیگر کار و تعامل کنند، تحقیقات علمی کنند، در مورد جهان و فضا بیاموزند و چگونه از خلاقیت خود در راستای رسیدن به این اهداف استفاده کنند.
زنگ این مدرسه که ثبت نام خود را از خرداد ماه آغاز نموده بود، در تاریخ 15 تیرماه با حضور گرم دانش آموزان در سطوح مختلف کودک و نوجوان به صدا درآمد. این مدرسه تا 17 مردادماه ادامه خواهد داشت.
آژانس فضایی اروپا از احتمال برخورد سیارک با زمین در شهریور 98 خبر داد.
بررسی جدید محققان نشان میدهد یک سیارک به ابعاد زمین فوتبال در شهریور 98 (سپتامبر 2019) از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد که البته امکان برخورد این سیارک با زمین اندک است.
روز و هفته ی جهانی نجوم از ۴۶ سال گذشته با هدف ترویج علم و آشنایی عموم مردم با علم نجوم و تبادل نظر با فعالان جامعه نجوم در دنیا برگزار می گردد. طی دو دهه ی گذشته برگزاری روز و هفته ی نجوم در ایران بسیار گسترده شده است و گروه های مختلف علاقمند در سراسر ایران به برگزاری و گرامیداشت آن می پردازند. در سال ۱۳۹۸ تقارن روز و هفته نجوم در ایران با ماه مبارک رمضان- که برای نخستین بار پس از برگزاری منظم آن از دهه ی هشتاد روی می دهد- فرصت مغتنمی برای برنامه ریزی و اجرای برنامه های متنوع از افطار تا سحر است. ضمن آن که در برخی از شهرها جشنواره هایی به همین مناسبت راه اندازی می شود و امکان ارتباط بیشتری با عموم مردم و استفاده از برنامه های جنبی گرامیداشت روز و هفته نجوم فراهم می گردد.