«داستان رنگها» چه داستانی را روایت می کند؟
نقاشیهای من یک آسمون بزرگ داشت که توش چند تا ابر بود و یک خورشید که همیشه میخندید و چندتا پرنده که پرواز میکردن به جایی که من نمیدونستم اونجا کجاست...
+98-9916426962 | +98-5138800466 | +98-5138800004 info@fum360.com
ورود سبد خرید {{shoppingCartTotal()|number}}تومان
نقاشیهای من یک آسمون بزرگ داشت که توش چند تا ابر بود و یک خورشید که همیشه میخندید و چندتا پرنده که پرواز میکردن به جایی که من نمیدونستم اونجا کجاست...
آسمان صبحگاهی امروز پنجشنبه، ۵ دی ماه شاهد خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی بود که در سراسر کشور قابل مشاهده بوده و رصدگران در شهرهای مختلف در زمانهای مختلفی آنرا مشاهده کردند.
عصر دیروز، همایش بزرگ ترویجی «نجوم برای همه» به همت انگاریوم، آسمان نمای دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری سازمان های پژوهشی کشور در سالن سعادت دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. در این همایش که به مناسبت های بزرگداشت ابوریحان بیرونی، سالگرد درگذشت مرحوم دکتر محمدتقی عدالتی و سالگرد احداث آسمان نمای دانشگاه فردوسی مشهد برگزارشد، اساتید گرانقدر پژوهشکده تاریخ علم تهران و بزرگان نجوم مشهد همچون دکتر معصومی همدانی، دکتر صادقی، دکتر مطیعی، دکتر عباسی، دکترصال مصلحیان ومهندس آرین و.... حضور داشتند و به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
و پس از آن کلیه مهمانان به یک نمایش 360 درجه جذاب نجومی در انگاریوم دعوت شدند.
این خورشید گرفتگی از نوع حلقوی است که در ایران و بسیاری از نقاط جهان به صورت جزیی دیده می شود. شیدگرفتگی حلقوی زمانی رخ میدهد که ماه در اوج مداری بوده و قطر آن از قطر خورشید کوچکتر است و در هنگام خورشیدگرفتگی کامل نمیتواند تمام سطح خورشید را بپوشاند و حلقهای از آتش در اطراف تیرگی رو به زمین ما مشاهده میشود.این گرفت در طلوع خورشید بامداد پنجشنبه ۵ دی ۹۸ قابل مشاهده است.
در تهران، ماه حداکثر ۶۱ درصد از قرص خورشید را می پوشاند و قرص گرفتهی خورشید در حالی طلوع می کند که مراحل باز شدن را سپری می کند. در تهران، گرفتگی در ساعت ۸ و ۲۳ دقیقه پایان مییابد. زمان و حداکثر میزا ن پوشیدگی در سایر نقاط ایران با تهران متفاوت است. این مقدار از حداکثر ۸۶ درصد در جزایر خلیج فارس تا حداقل ۴۶ درصد در شمال شرق کشور متغیر است.
بارش شهابی جوزایی یکی از بزرگترین بارشهای شهابی سالانهاست که کانون بارش آن در صورت فلکی جوزا به نظر میرسد. این بارش شهابی، از زمانی که بشر آن را شناخته همیشه جز چند بارش شهابی بزرگ سال بوده و معمولاً بزرگترین بارش شهابی سال میشود و به همین دلیل هواداران زیادی دارد امّا گاهی جای خود را به بارشهای شهابی دیگری چون برساوشی و ربعی میدهد. این بارش معمولاً در حدود روز ۱۶ ماه آذر آغاز مییابد و در روز ۲۳ ماه آذر به اوج میرسد و در روز ۲۷ ماه آذر پایان مییابد. نرخ ساعتی سرسویی اوج این بارش تا سال ۲۰۰۰ میلادی معمولاً به ۱۰۰ هم نمیرسید امّا پس از آن بهطور غیر عادّی افزایش پیدا کرد و نرخ ساعتی سرسویی اوج این بارش پس از سال ۱۹۹۹ میلادی هرگز به زیر ۱۲۰ نرسیدهاست و حتی در سال ۲۰۰۳ میلادی نرخ ساعتی سرسویی این بارش به ۲۵۱٫۹ رسید که در نوع خود بینظیر بودهاست.
پویش نامگذاری ستاره مادر و سیاره فراخورشیدی، به طور رسمی در ایران آغاز به کار کرد. این پویش از 13 شهریور، روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی، به تمامی ایرانیان این امکان را میدهد که نام مد نظر خود را برای سیاره فراخورشیدی «HD 175541 b » و ستاره مادر آن را پیشنهاد دهند. این پیشنهادات که در قالب نوشتاری 100 کلمهای روی صفحه پویش در سایت iranplanet.ir ثبت و پس از پایان مهلت، به داوری گذاشته خواهد شد. داوری این نامهای پیشنهادی را کمیته ملی نامگذاری ستاره مادر و سیاره فراخورشیدی بر عهده دارند. 10 نام انتخابی پیشنهادی سیاره فراخورشیدی و 10 نام انتخابی پیشنهادی ستاره مادر، در مرحله دوم از 29 مهر تا 9 آبان به رایگیری پیامکی گذاشته میشوند و اسم منتخب مردمی به اتحادیه بینالمللی نجوم اعلام میشود. پس از تصویب نام در اتحادیه، همراه با بیش از 80 کشور جهان که در این پروژه جهانی مشارکت داشتهاند، نامهای مصوب که برآمده از همین پیشنهادها و آرای مردمی است تا نیمه دی امسال اعلام میشود.